Nemrut Krater Gölü

2022-05-05

Türkiye’nin doğa harikası varlıklarına sahip şehirlerinden biri olan Bitlis’i ziyaret ettiğinizde, mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Nemrut Gölü yer alıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel göllerinden biri olan göl, ismini M.Ö 2100 yılında bölgede hüküm süren Babil Hükümdarı Nemrut’tan alıyor. Oldukça etkileyici bir volkanik krater olan göl, 2 bin 250 rakımda yer alıyor. Bitlis’in Tatvan ilçesine 15 km mesafede yer alan göl, 13 kilometrekare genişliği ve 155 metre derinliğe sahip.

Ülkemizde tanıtımı çok fazla yapılmasa da, doğa tutkunlarının bir kere de olsa mutlaka görmeye çalıştığı göl, her yıl mevsim fark etmeden ziyaretçilerini ağırlıyor. Sıcak ve soğuk iki ayrı gölün bulunduğu arazide, gölün çevresinde yer alan buhar bacasından, buz mağarasına kadar birçok noktayı ziyaret edebilirsiniz. Burası volkanik bir arazi olduğu için toprak oldukça verimli. Bu nedenle bitki çeşitliliği de bölgede oldukça yoğun.

Gölün çevresine geldiğinizde yazın ve bahar aylarında yemyeşil bir manzaraya bakarken, kışın ise bembeyaz karlar altında eşsiz bir manzarayla büyüleniyorsunuz. Genellikle dağ sporcularının ya da kampçıların geldiği gölde, harika bir doğa yürüyüşü ve  kamp yapabilirsiniz.


Galeri Sayfası

Etiketler: nemrut